dimecres, 8 de maig del 2013

Mascares de guix

Materials


- benes d’escaiola 
- crema hidratant tipus Nivea 
- tisores
- palanganes
- aigua 
- pintura 
- pinzells



Pas a Pas

1. Preparem una safata amb tires de vena de guix. Cadascú retalla el rotllo de guix, cal retallar dins d'un safata per tal de no embrutar gaire. També preparem un plat o safata per posar-hi aigua.

2. Alhora de fer les masqueres ens posarem per parelles. Una de les dues persones s'anirà posant crema nivea o similar a la cara i recollint-se el cabell amb un mocador o un plàstic.
Si volem més protecció li posarem unes quantes tires de paper higiènic a la cara, perquè no se li enganxi l’escaiola a la pell. 

3. Comencem a fer la màscara. Caldrà anar posant tires de guix que mullarem dins la safata de l'aigua. Submergim el guix dins l'aigua però al treure'l cal escorrir amb els dits l'aigua sobrant. Es van col·locant sobre la cara, bo i marcant bé la forma de la boca, el nas, els ulls.A mesura que anem posant les tires de guix cal anar allisant-lo. Cal que la màscara tingui un gruix suficient per no trencar-se, aproximadament 4 o 5 capes. ..

4. Quan tota la cara estigui coberta d’escaiola per una capa suficientment gruixuda, la deixem assecar durant un parell de minuts, i després comencem a retirar-la amb molt de compte, i la posem a assecar el temps que faci falta fins que quedi ben seca. Desprès cal posar-hi el darrera el nom.

Quan totes les caretes estan ben seques, cada persona pren la seva i la pinta com més li agradi (com un indi, com una bruixa, tota d’un color,...). Després les tornarem a deixar perquè assequi la pintura.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada